fredag 20 december 2013

Upp och ner, ner och upp.

Den här kan ju vara aktuell igen.

Under sommaren är det fest, glass, grillkorv och olika drycker. När hösten kommer är det dags att bli av med dom extra kilon som man samlat på sig. En del börjar med någon sorts diet andra nöjer sig med sköna promenader. Dom flesta lyckas bli av med åtminstone några kilon men det är ju bra att ha lite späck mot kommande kyla så det kanske inte känns så viktigt, dessutom så ska man ju bylta på sig så mycket kläder så det märks ju inte så mycket.

Sen kommer julen med massor av god mat, nötter och choklad, vips har det samlats några kilon runt midjan igen.

På våren känns det sedan plötsligt viktigt att komma i form till sommaren. Promenaderna blir längre och intensivare och gympakursen som man kanske skolkat från under vintern besöks flitig. Man kanske gräver fram den gamla dieten eller provar någon ny, åtminstone drar man ner på sockret och fettet.

När resultatet av ansträngningarna börjar synas kan man börja tänka på garderoben. En del av fjolårsgarderoben känns fortfarande bra, åtminstone om man får bort några kilon till, men lite behöver nog förnyas och någon belöning för sina ansträngningar måste man få!

Om man inte orkar eller vill delta i någon gymnastik grupp så kan man ju röra på sig på annat sätt. Redan 5 - 10 min morgon eller kvälls gymnastik gör faktiskt skillnad.

Ett litet tips när du skall förnya garderoben, köp inte det minsta som går på (för att du ändå skall ha bort några kilon till). Orsakerna till detta är två;
1. sommaren är här fortare än du tänkt dej och du hinner inte få bort dom.
2. i slutet av sommaren har du ändå lyckat få tillbaka åtminstone en del och då stramar kläderna igen och avslöjar alla glassar och grillkorvar som smakat så gott.

.....och sen börjar vi om från början igen.

Viktigast är ändå att du trivs med dej själv och mår bra!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar