söndag 15 februari 2015

Är ni vakna?

Det är lätt att inte bry sig. Då man inte läser nyheter eller följer nyheter på tv är det lätt hänt att man inte ens märker något av hemskheterna som händer runtom i världen. Ibland når någon nyhet som deltas på nätet fram, då oftast endast rubriken och kanske det som står under bilden, för utan bild är det väl ingen som ens reagerar och åtminstone bör antingen rubriken eller bilden vara tillräckligt hemsk för att väcka intresse. Man kanske delar vidare och t.o.m kommenterar men sedan glöms det fort då någons hund sprungit bort.

På det viset kan man för det mesta tralla sig genom livet en katts bortgång är en förskräcklig händelse medan det inte berör att hundratusentals människor slaktas, tvingas till slaveri eller svälter ihjäl i något land som man bara flyger över då man åker för att fira semster.
Hur skall man nå dessa människor och kunna väcka dem då de helt enkelt byter kanal eller börjar knäppa på sin telefon då tråkigheterna försöker tränga sig in i deras liv.

Är människorna verkligen så ytliga eller är det bara jag som missuppfattat och inte förstår att dom visst bryr sig, tänker på hur vissa val påverkar miljön eller andra människor liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar