torsdag 23 juli 2015

Varför skall det vara så svårt att förstå, där det finns männisor kan det förekomma höga ljud och om man införskaffar bostad eller sommarställe i en sommarstad där det ordnas olika evenemang och människor annars samlas till annanslags samvaro än gudstjänster, bridge, segling.  Om bostaden befinner sig i närheten av ett flygfält, idrottsarena eller nära havsstrand kan man dessutom förvänta sig att det förekommer evenemang som varar någon vecka.
t.o.m under några dagars oljud. Evenemangen tillåts vanligtvis inte högljudd aktivitet under natten.


Det förväntas att det skall finnas viss aktivitet i en sommarstad och även om vi i Hangö har både Regatta- och brigeveckor så skulle Hangö inte stå sig i konkurrensen om turister ifall inget annat ordnats. Regattan drar ju nog av tradition en stor publik som inte följer med tävlingarna men denna "festival" har man ju nog lyckat strypa ganska väl. Orsaken till det är väl främst att man i Hangö anser att det inte skall synas att här har tidvis varit mycket människor. Att det också i andra städer där stora eveneman förekommer mycket större mängder skräp att städa upp tänker man inte på, man är ju inte där och ser det.

Tennisveckorna är också ganska lugna tillställningar enda ljudet som hörs är ploppandet av bollar och tillkännagivanden i högtalare men lyckligtvis är tennisplanerna placerade på ett ställe där det inte finns så mycket bosättning trots att det är inne i staden. Den begränsade publiken är ganska nöjd med lite stillsammare underhållning på kvällarna. 

Sea-Horse week är förlagd till en utav stadens idrottsplatser. Vartannat år, under några dagars tid hörs då musik och presentation av ekipagen samt resultat av tävlingarna. Man kan absolut inte påstå att dom skärpar ner, vanligtvis ser området snyggare ut när dom lämnar det än det var före tävlingarna. Publiken är rörlig och deltar gärna i annan aktivitet som ordnas och mellan tävlingarna händer det att dom shoppar i stadens affärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar