torsdag 13 oktober 2016

Att misslyckas

Tänk att misslyckandet har fått en egen dag. Låter kanske lite lustigt men visst är det viktig att vi lär oss att det är tillåtet att misslyckas.

Att inte slås ner och ge upp utan ta lärdom och göra det bättre nästa gång, och nästa, för om det är viktigt så lyckas det, när tiden är mogen. Om inte, betyder ett misslyckande inte heller att man själv är misslyckad.

Att vi lär oss att allt inte behöver vara perfekt och att ibland när vi får lite avstånd till vårt misslyckande kanske det visar sig att det ändå hade något gott med sig. 

Det här äpplet har kanske självaste naturen misslyckats med vid första anblicken? Men vad är det som får oss att tänka så? Det ser inte ut som vi förväntar oss att ett äpple skall se ut men allting behöver inte se perfekt ut. Allt eller alla behöver inte vara stöpta i en likartad form, det kanske är vi som behöver lära oss att se skönheten också i sådant som är annorlunda!

Det här äpplet smakade underbart, systern som var symmetriskt rund och jämt röd blev efter det en liten besvikelse då en viss mildhet i smaken saknades.


Att vara unik är inte ett misstag eller misslyckande, tvärtom det kan vara bättre än det förväntade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar