fredag 7 april 2017

Två dagar kvar till valet

Här är en del utav gänget som samlas på torget. Somliga
kommer bara av och an en stund medan åtminstone vi
nya försöker hålla ut några timmar.OBS! kexburken med
nummer 6
Som deltidsarbetslös, utan att blivit godkänd för några bidrag, har man en ganska snäv valbudget. Ca 25 euro har jag satsat på att få utprintat 200 direktreklamer och lite kex (för att väljarna skall minnas nummer 6) att bjuda på när vi varit på torget och utanför K-hallen. I övrigt har jag fått förlita mej på sociala medier närmast face-book. Jag främst tagit del i några diskussioner i grupper som berör hemstaden Hangö. Även om kommentarerna snabbt försvinner i flödet får man hoppas att alltid några lägger märke till sakliga argument.

Vi har också från partiets sida blivit uppmanade att göra insändare till tidningar. Av någon anledning har det kännts lite främmande men jag har ändå lyckat plita ihop hela två stycken till den lokala tidningen. Eftersom man fritt ska välja vad man skriver om har det kanske varit det svåraste. Det näst svåraste har varit att försöka få sagt vad man vill med bara 1000 tecken.

Den första, publicerad 23.3 hade i tidningen förkortats lite då jag inte visste om 1000 teckens regeln. Måste medge att det känns lite spännande att se sina skriverier i tryck.


Tid att se framåt!
Inför det kommande valet har det diskuterats mycket om byggnaderna på Fabriksudden och den rumba som föregått byggandet. Området framför det som är kvar av Drottningbergen står och gapar tomt och är också ett omtyckt samtalsämne. Det här är fakta som dom nyinvalda har framför sig. Det som nu är viktigt är att tänka konstruktivt och få ut så mycket som möjligt av situationen.... och ta lärdom.
Visst vill vi att staden ska utvecklas men vi vill ändå ha kvar så mycket som möjligt av den miljö som gör Hangö till den unika stad den är. Framtidsvisionerna är många då man tänker på vilka möjligheter både ”Drottningslätten” men i allsynnerhet Koverhar kan föra med sig. Vi har alla förutsättningar att lyckas i framtiden, att utveckla staden samtidigt som vi bevarad karaktären. Om vi dessutom alla hjälps åt och försöker behålla den service som finns i staden, kan vi ha något mycket unikt att erbjuda både våra barnbarn och turister i framtiden. Alla är viktiga och allting är möjligt om man slutar se tillbaka och vänder blickarna framåt. Nya friska tag och inom 5 – 10 år hoppas jag att Hangö är Finlands positivaste stad.

Det andra publicerades igår 6.4
Det är nu du kan påverka 
Så här inför val har det varit vanligt att ge vallöften. Det kan vara vanskligt då man inte är ensam om att bestämma. Det lyckas inte ens för USA:s president att hålla sina löften om han inte får en majoritet av kongressen bakom sig.

Vad vill hangöborna? En inhägnad strand där hundarna kan få simma och springa fritt året runt? Bättre tåg/bussförbindelser? Övergångstunnel som sammanbinder södra och norra delen av staden och bildar ett enhetligt centrum? Mera skolningsmöjligheter för ungdomar, på båda språken? Äventyrs centrum inomhus? Listan kan bli lång men framförallt bör vi få mera arbetsplatser och mera skattebetalare till staden. Det är något som dom flesta kandidater åtminstone nu före valet verkar vara överens om, oberoende av parti.
Bland annat ovanstående mål känns angelägna för mej men det är ni väljare som ska försöka få fram ett fullmäktige som arbetar för vad ni anser viktig. Varje röst är viktig, oberoende hur du röstar. Det är nu du kan påverka framtiden.

Monica Ferm
SFP obunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar